Het gaat opnieuw mis voor chauffeur van ‘De Lijn’: Chauffeur wordt op erg agressieve wijze aangevallen

door: PMN
De Lijn - bus
Afbeelding bron: Photonews

Maandag ging het opnieuw mis voor een chauffeur van ‘De Lijn’. De chauffeur werd op een erg agressieve manier aangevallen.

In de stelplaats van Rumst hebben buschauffers een tijdje het werk onderbroken. Ze deden dat nadat één van hun collega’s werd aangevallen.

Het incident gebeurde in Boom. Daar werd een chauffeur aangevallen door een reiziger, lezen we bij VRTNWS. De chauffeur kreeg een vuistslag in zijn gezicht.

Door de staking was er een twee uur lang hinder. Vakbond ACOD hoopt met samen met bevoegd minister Lydia Peeters (Open VLD) tot een oplossing te komen. Zo is er beslist om meer afgesloten cabines te voorzien voor de chauffeurs. De provincie Antwerpen krijgt ook 31 extra controleurs op bussen. Die aanwervingen moeten wel nog starten.

"De chauffeurs zijn tevreden met de maatregelen, maar zijn wel nog bezorgd over de tijdslijn. Het mag geen tienjarenplan zijn”, zegt Geert Vermunicht, gewestelijk secretaris van ACOD in Antwerpen, Kempen en Mechelen. “Wij zullen er samen met de leidinggevenden en directie op moeten toezien dat de budgetten op een aanzienlijke tijd ter beschikking worden gesteld."