"Hij beet hem een stuk uit zijn oor": Politie geschokt door zware verkeersagressie

door: STS
Politie - achtervolging
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een zwaar geval van verkeersagressie voorgedaan in Oost-Vlaanderen. Een 51-jarige man beet daarbij een stuk uit het oor van een 67-jarige man.

Het parket legt uit wat er precies gebeurde: "Een 44-jarige man uit Oosterzele reed zondagavond op de Brusselsesteenweg in Melle toen hij merkte dat de bestuurder van het voertuig achter zich hem aanspoorde om sneller te rijden, door constant de grootlichten aan te steken."

"Ter hoogte van een kruispunt kwamen beide voertuigen tot stilstand voor het rode verkeerslicht. De 44-jarige man stapte uit om verhaal te halen bij de bestuurder van het achterliggende voertuig."

"Deze bestuurder stapte ook uit en stelde zich onmiddellijk zeer agressief op. De 44-jarige man kreeg onmiddellijk twee vuistslagen in het aangezicht, waarbij zijn bril op de grond belandde. Er ontstond een licht handgemeen, waarna beide partijen weer in hun voertuig stapten."

Achtervolgd

Maar er volgde nog meer. Terwijl de 44-jarige man naar zijn vader reed, merkte hij dat weer achtervolgd werd door dezelfde bestuurder. Die bleef kort achter hem rijden en flitste steeds met de grootlichten.

Toen de man bij zijn 67-jarige vader arriveerde, stopte de achtervolger daar ook. "De vader probeerde te verhinderen dat de verdachte zijn voertuig kon verlaten, maar die slaagde daar toch in. Er ontstond een handgemeen met de vader, waarbij de verdachte op een gegeven moment een stuk uit het oor van de vader beet."

De 67-jarige man raakte zo ernstig gewond. De hulpdiensten brachten hem naar het ziekenhuis.

Aanhouding

Intussen was de vijftiger weer in zijn wagen gestapt en vertrokken. Een politiepatrouille kon hem later tegenhouden en arresteren. Hij legde een positieve alcoholtest af en zag zijn rijbewijs ingetrokken worden.

"De 51-jarige man uit Wetteren werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Die heeft de man aangehouden", aldus het parket nog.