Jongeman in hinderlaag gelokt: "Geslagen en beroofd door gemaskerde jongeren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een aantal jongeren kunnen oppakken die een 19-jarige jongeman hadden misleid op een chat-website, waarna ze hem in elkaar sloegen en beroofden.

Het slachtoffer sprak begin november via een chatsite af met een meisje in Tisselt, een deelgemeente van Willebroek. Ter plaatse werd hij echter opgewacht door zeven gemaskerde jongeren.

"De jongeman kreeg onmiddellijk heel wat klappen en moest zijn gsm en portefeuille, met onder meer zijn bankkaart, alsook de code ervan, afgeven. Hij werd meer dan een kwartier lang in bedwang gehouden, terwijl enkele van de overvallers met de bankkaart geld gingen afhalen", klinkt het bij het Antwerpse parket.

Huiszoekingen

De politie heeft dinsdag op zeven adressen in Willebroek, Puurs-Sint-Amands, Londerzeel en Mechelen een huiszoeking uitgevoerd, waarbij evenveel verdachten werden opgepakt. Het gaat om vijf meerderjarigen en twee minderjarigen.

"De meerderjarigen werden voor de onderzoeksrechter geleid, die besliste om drie personen aan te houden. De twee anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden. De minderjarigen werden voor de jeugdrechter geleid. Eén minderjarige werd overgebracht naar een gesloten instelling, terwijl de andere voorwaarden kreeg opgelegd", aldus het parket.