Jongemannen slaan en beroven oude man van 70: Kan jij de politie helpen na deze laffe daad?

door: MRO
Federale politie
Video bron: Federale politie

De politie is op zoek naar getuigen van een laffe overval. Twee jongemannen volgden een man van 70 jaar van in het station van Brussel tot in het station van Dendermonde. Toen de oude man daar alleen stond, hebben ze hem aangevallen en bestolen.

De feiten speelden zich af op 30 januari 2021 omstreeks 23.59 uur aan het station in Dendermonde. 

Een man wandelt in het Brusselse Zuid -station. Hij merkt dat hij gevolgd wordt door twee jonge mensen. De man wil zeker zijn en neemt de roltrap naar boven en vervolgens weer naar beneden. Hij begeeft zich van het ene perron naar het andere, maar de twee blijven hem volgen.

Hij tracht ze ook af te schepen door aan boord van een trein te stappen vervolgens af te stappen en opnieuw op te stappen in een andere trein. Het is een non-stop kat-en-muisspel.

Uiteindelijk stapt de oude man op de trein van 23.04 uur in de richting van Dendermonde. De twee verdachten zitten eveneens op trein en houden hem goed in het oog.

Om 23.51 uur komt de trein aan in het eindstation Dendermonde en iedereen moet uitstappen. Eén van de jongeren gaat in gesprek met de machinist en de controleur. De oude man blijft in de buurt. Eens de jonge mannen de trap naar beneden nemen, tracht hij uit te leggen dat de twee mannen geen goede bedoelingen met hem hebben. Maar de oude man is afkomstig van het buitenland en kan zich niet verstaanbaar maken.

De tweede verdachte blijft achtervolgen door wat achter te blijven. De controleur zet zijn weg verder en de oude man tracht zo dicht mogelijk bij hem te blijven maar het kost hem veel moeite en moet afhaken.
Eenmaal buiten het station weet de oude man zich nergens meer weg te stoppen. Daar hebben de twee verdachten het slachtoffer geslagen en het weinige wat hij op zak had gestolen.

De eerste dader is normaal gebouwd en groot. Hij is ongeveer 1m80 lang.
Hij heeft een rond gezicht en dikke lippen. Hij heeft een dikke zwarte haardos. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkerblauwe jas, een zwarte broek met een opschrift vooraan en achteraan, een donkere muts en grijze sportschoenen van het merk Nike.

De tweede dader is mager en ongeveer 1m70 lang. Hij heeft een lang smal gezicht, een uitgesproken neus en donkere ogen.
Hij droeg een blauw/groene blinkende donsjas, een zwarte pomponmuts met de letter J van het logo van Juventus, een jeans met gaten, lichtblauwe sportschoenen en een rugzak met een veelkleurig motief.

Kan jij de politie helpen met informatie over deze zaak? Bel dan naar het gratis nummer 0800/30 300. Via deze link ga je naar het opsporingsbericht.