Klopjacht op Jürgen Conings heeft nog grotere gevolgen voor Marc Van Ranst

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Sinds de politie met man en macht op zoek is naar militair Jürgen Conings heeft dat nog meer zijn weerslag op viroloog Marc Van Ranst.

Jürgen Conings is nog niet gevonden. Viroloog Marc Van Ranst zit met zijn gezin nog altijd in het safehouse tot er meer duidelijkheid in de situatie komt.

De klopjacht heeft ervoor gezorgd dat Van Ranst echter nog meer bedreigingen en ongepaste berichten over zich heen krijgt.

“Veel van die berichten gaan over hoe ze mij verantwoordelijk stellen als Jürgen iets zou overkomen”, zegt Van Ranst aan Het Nieuwsblad.

Van Ranst begrijpt niet dat er mensen zijn die in een sympathiemars voor Conings kunnen meelopen.

De viroloog zegt zich vooral ook te storen aan een bepaalde politieke partij. “Wat mij wel stoort is dat een partij als het Vlaams Belang zulke reacties voedt. Tom Van Grieken zegt dan wel tegen geweld te zijn, hij brengt insinuatiestromen op gang."

Van Ranst vindt het niet kunnen dat kopstukken van Vlaams Belang filmpjes over hem op sociale media delen. "Dat zorgt voor een sfeerschepping over mij. Dat is van een laagheid die je je niet kunt voorstellen.”