Koppel met kinderwagen besteelt koppel met rolstoel

door: STS
Zakkenroller pleegt diefstal
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen is een koppel het slachtoffer geworden van zakkenrollers. De diefstal speelde zich afgelopen dinsdag af in een lift van een supermarkt in de Beddenstraat, weet de politie te melden.

"De dame en haar man, die in een rolstoel zat, bevonden zich samen met de verdachten, die zelf een jong kind in een buggy voortduwden, in de lift. De mannelijke verdachte maakte aanstalten om de rolstoel te duwen. Hij deed dit echter niet om het koppel te helpen, maar als afleidingsmanoeuvre terwijl zijn partner de portefeuille van de vrouw wegnam."

"De slachtoffers probeerden het koppel kort nadien nog te confronteren met de feiten, maar zij maakten zich uit de voeten. De politie werd verwittigd en kon de vrouwelijke verdachte samen met haar kind aantreffen op de Meir. De man was niet meer ter plaatse, maar kon wel geïdentificeerd worden als de vader van het kindje.

Oudere vrouw ook bestolen

Al snel werd duidelijk dat het verdachte koppel ook in aanmerking kwam voor gelijkaardige feiten kort voordien op een tram ter hoogte van het Frederik Van Eedenplein. Een getuige zag hoe een oudere vrouw bestolen werd. Het slachtoffer kon nog niet geïdentificeerd worden.

De dame (31) bleek tot slot illegaal in ons land te verblijven. Ze werd gearresteerd, voor haar kindje werd opvang voorzien. De mannelijke verdachte wordt opgespoord.