Koppel opgeschrikt door brutale home invasion: "Kogel ging vlak naast hart"

door: STS
Inbreker met pistool
Afbeelding bron: Photonews

In Leeuwergem, een deelgemeente van Zottegem, heeft zich een brutale home invasion voorgedaan, waarbij een van de bewoners levensgevaarlijk gewond raakte.

Het was dinsdagavond omstreeks 19.15 uur toen een gewapende man er een woning binnendrong. Hij eiste de sleutels van de BMW van het koppel.

Toen de 24-jarige bewoner zich verzette, begon de indringer te schieten. "Eerst schoot hij in het plafond, toen richtte hij het pistool op mijn hondje. Mijn vriend zei dat ik moest weglopen en ik heb me dan in de badkamer verstopt. Toen hoorde ik mijn vriend roepen dat hij geraakt was. De kogel ging twee millimeter boven zijn hart. De dokters zeggen dat hij een goede engelbewaarder heeft", getuigde zijn vriendin tegen VTM.

Levensgevaar

Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar toen hij naar het ziekenhuis werd gevoerd. Volgens het parket van Oost-Vlaanderen is zijn toestand intussen stabiel.

"Het gerechtelijk labo en afstappingsteam gingen ter plaatse en er werd ook een wapendeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het schietincident te onderzoeken", aldus het parket.