Leraar basisschool betast kinderen: "Mama, ik wil niet dat mijn zusje bij die meester in de klas komt"

door: STS
Politie - arrestatie
Afbeelding bron: Photonews

Een leraar van een basisschool is veroordeeld wegens kindermisbruik. Hij maakte minstens 12 slachtoffers op school.

De man werkte bijna 30 jaar op de Sint-Franciscus school in het Turnhoutse gehucht Schorvoort. Pas twee jaar geleden kwamen de feiten aan het licht. De bal ging aan het rollen toen een 9-jarig meisje aan haar moeder vertelde wat er gebeurd was.

"Na het bekijken van een film heeft ze nogal emotioneel aan ons verteld dat ze niet wou dat haar zusje - dat toen naar het vierde leerjaar zou gaan - bij die meester in de klas zou komen te zitten", zei de vrouw op VRT 1. "Omdat dat eigenlijk helemaal niet zo'n lieve meester was als dat hij leek."

"Toen ik doorvroeg, vertelde ze wat er gebeurd was, wat hij gedaan had. En dat waren toch wel grensoverschrijdende zaken."

De man knuffelde de leerlingen veelvuldig en nam hen op de schoot. "Sommige kinderen betastte hij in de onderbroek, in een vol klaslokaal", aldus de openbare omroep.

"De klasgenootjes hadden op het moment zelf niets in de gaten, of dachten dat het normaal gedrag was van de leerkracht", sprak de rechter.

"Laf"

De rechtbank van Turnhout gaf de 62-jarige ex-leraar zes jaar effectieve gevangenisstraf. De man was niet aanwezig in de rechtbank. "Laf", noemt een vrouw dat in onderstaande RTV-video.