Man zonder mondmasker gaat politie te lijf: "Zeven dagen arbeidsongeschikt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een 22-jarige man uit Leuven heeft het in de nacht van vrijdag op zaterdag bont gemaakt. Hij droeg geen mondmasker en stelde zich weerspannig op tegen politieagenten.

De man werd rond middernacht gesignaleerd op de Oude Markt terwijl hij geen mondmasker droeg om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

"Toen een politieagent hem daarover aansprak, weigerde hij mee te werken. Hij hield zich niet aan de noodzakelijke social distancing en daagde de politie uit. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar hij zich bedreigend en uitdagend bleef opstellen. Hij weigerde mee te werken met de noodzakelijke handelingen in de politiecel en deelde uiteindelijk een kopstoot uit aan één van de agenten. Die moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Hij werd voor zeven dagen arbeidsongeschikt verklaard", meldt het parket van Leuven.

Slagen en verwondingen

Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen de 22-jarige Leuvenaar op verdenking van weerspannigheid, slagen en verwondingen aan een agent, bedreigingen en inbreuken tegen de coronamaatregelen. Hij werd voorgeleid en vrijgelaten onder voorwaarden.