Na de grote politieactie in station van Brussel-Zuid: “Twee minuten nadat ze vertrokken waren was er al de eerste diefstal”

door: PMN
Brussel-Zuid
Afbeelding bron: Photonews

Er was vorige week een grote politeactie aan het station van Brussel-Zuid. Het hele station werd ook opgeruimd en opgekuist.

Bij de politieactie aan het station van Brussel-Zuid werden 56 mensen opgepakt. Eén van hen is naar de gevangenis gebracht en 11 naar een gesloten instelling in afwachting van hun uitzetting. Er zijn 41 anderen die het bevel gekregen hebben om het grondgebied te verlaten.

Het jammere is dat er nog maar weinig merkbaar is van die politieactie. Tot die conclusie komt men bij VRTNWS.

Zo hangt er opnieuw een uringeur bij het betreden van het station. Er duiken ook opnieuw daklozen op.

"We hebben hier al van alles gezien", vertelt een dienster in een restaurant aan de Fonsnylaan. “We hopen dat het na de politieactie beter zal gaan.”

Een veiligheidsagent gelooft er niet in. "Ach meneer, u ziet ook hoe het er hier bij ligt.”

“Zaterdagavond en zondag leek het wat beter te gaan, maar sinds vandaag zien we dat het weer de slechte kant opgaat."

De veiligheidsagent denkt dat de actie van zaterdag nog een aantal keren herhaald zal moeten worden. “Dat is zoals een snelheidsbeperking van 90 per uur die op een autosnelweg wordt ingevoerd: in het begin worden de meeste bestuurders geflitst, en dat neemt pas af als ze enkele keren een boete hebben gehad."

En zo gaat het leven weer zijn gang in Brussel-Zuid. "Twee minuten na de beëindiging van de politieoperatie was er alweer een eerste diefstal."