Niemand die iets zag: Inbrekers slaan toe terwijl restaurant helemaal vol zit

door: BVDO
restaurant water
Afbeelding bron: Unsplash

In Oud-Heverlee is zaterdagavond ingebroken in restaurant Vers Namur. Opvallend is dat op dat moment 75 mensen zaten te eten.

De inbrekers kwamen gewoon via de voordeur van het restaurant binnen, maar gingen meteen naar de eerste verdieping van het gebouw.

Die ruimte werd helemaal overhoop gehaald en uiteindelijk verdwenen er twee kluizen waar naar vermoeden 3 tot 4.000 euro inzat, zo vertelt de zaakvoerder aan Radio 2.

“Na de service, rond 22 uur, is een collega die boven de zaak in een studio woont, naar boven gegaan. Daar merkte hij dat er allerlei zaken omvergegooid waren. Toen merkten we ook dat onze twee kluizen gestolen waren”, zegt zaakvoerder Sam Wils.

“Als je het restaurant binnenkomt, kan je rechtdoor via een branddeur en dan gewoon naar boven. Normaal staan die deuren niet open, maar toch vermoeden we dat ze zo zijn binnen geraakt. Daarna zijn ze via de studio en het dak weer naar buiten gegaan.”

De dieven lieten duidelijk sporen na. “Je kan ook duidelijk zien waar ze de kluis van het dak gegooid hebben, want er is een duidelijke afdruk te zien op de parking. Je ziet ook hun voetstappen op de zonnepanelen.”

Van de inbrekers is voorlopig geen spoor. De politie doet onderzoek, de uitbater hoopt via sociale media de nodige tips te krijgen of getuigen te vinden.