Opgepast, oplichters hebben nieuwe truc: "Heb je je energierekening ontvangen? Wees voorzichtig!"

door: STS
energieprijs
Afbeelding bron: Shutterstock.com

"Heb je je energierekening ontvangen? Wees voorzichtig!", zo waarschuwt Safeonweb. "Na de nepbankiers die tot bij de mensen thuis komen, is er nu de valse energieleverancier."

"Een van de recentste technieken van oplichters is zich uitgeven voor je energieleverancier", bevestigt de federale politie.

"Je energieleverancier stuurt je een e-mail waarin hij uitlegt dat er een groot probleem is geweest met zijn computersysteem en dat hij niet alle klantgegevens kon herstellen. Hij verwacht dus dat je hem een kopie van de laatst ontvangen factuur opstuurt."

"Als je hierop ingaat, krijg je enkele dagen later een e-mail met een nieuw exemplaar van de factuur. Je zogenaamde leverancier geeft aan dat hij zijn computersysteem moest aanpassen en zijn bankrekening moest wijzigen."

"Tot slot verzoekt hij je dit nieuwe rekeningnummer te gebruiken voor verdere stortingen. Een rekening die uiteraard werd geopend door de oplichters en waarop de klanten alle bedragen zullen storten", verduidelijkt Olivier Bogaert, commissaris bij de Computer Crime Unit van de federale politie.