Opgepast voor deze man: Dringend gezocht, politie doet oproep aan iedereen

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn op zoek naar een man die ervan verdacht wordt een diefstal met geweld gepleegd te hebben. Hij rukte een ketting van zijn slachtoffer.

Het was op 14 juni 2023, omstreeks 22.30 uur, dat een vrouw in het treinstation van Eigenbrakel het slachtoffer werd van een dief. "Ze was via de doorgang onder de sporen op weg naar haar auto in de ondergrondse parking, terwijl ze ongemerkt gevolgd werd door een man."

"Nadat ze de toegangsdeur tot de parkeergarage had geopend, ging ze de sluis binnen. De man glipte door de open deur mee naar binnen en maakte misbruik van het feit dat hij alleen was met de vrouw om haar ketting af te rukken en weg te rennen."

"De verdachte is rond de 30 jaar oud en tussen 1m65 en 1m70 groot. Hij heeft een getaande huidskleur, donker haar en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een beige broek, een blauw hemd met een motief en donkere sportschoenen. Hij had ook een zwarte rugzak met een wit motief op de klep."

Wie informatie heeft wordt verzocht om de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.