Parkeerboete drijft bestuurder tot waanzin: Hij rijdt politieagente omver

door: STS
politie
Afbeelding bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Een politieagente is het slachtoffer geworden van geweld. Dat gebeurde maandag, bij een verkeerscontrole in het centrum van Beringen.

"Een motoragent van de verkeersdienst van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo voerde in de nabijheid van een buurtwinkel in de Collegestraat  een verkeerscontrole uit. Deze locatie staat bekend als een gebied met lokale overlastproblemen", klinkt het in een persbericht.

"Tijdens de controle bekeurde de inspecteur een voertuig vanwege foutief parkeren, wat niet goed werd ontvangen door omstaanders en door de eigenaar van het voertuig."

"Op het moment dat de inspecteur zich wilde richten op de controle van een volgend voertuig, werd deze aangereden door de eerste overtreder. "

"De politie-inspecteur probeerde nog het portier van het voertuig te openen, maar de bestuurder koos ervoor om te vluchten, wat leidde tot een val van de inspecteur. Ze kreeg in het ziekenhuis de nodige medische verzorging en is voorlopig een week werkonbekwaam."

"Uiteindelijk meldde de overtreder zich vrijwillig bij het hoofdcommissariaat in Beringen, waarna de man werd gearresteerd. Er werd contact opgenomen met het Limburgse parket, dat hem heeft gedagvaard in snelrecht. Het voertuig werd bestuurlijk in beslag genomen."

(Archieffoto)