Partner van man die Marc Van Ranst wil vermoorden reageert: “Dit had ik totaal niet zien aankomen”

door: BVDO
Jurgen Conings
Afbeelding bron: Federale politie

Jürgen Conings is nog altijd niet gevonden. Zijn vriendin reageerde voor het eerst op de situatie van haar partner. Gisteravond leek het even alsof de politie hem gevonden had, maar de klopjacht gaat onverminderd voort.

Gwendy, de partner van Jürgen Conings, is in shock. Al twee dagen zoekt heel het land naar de man met wie ze al zeven jaar samen is.

Ze is vooral aangedaan door alle verhalen die over hem verteld worden. “Ik hoor dat ook allemaal”, zegt Gwendy bij VTM Nieuws. “En de foto die getoond wordt, dát is Jürgen. Dié man ken ik. Maar de verhalen die over hem verteld worden, die ken ik niét.”

Ze begrijpt niet dat hij zo wordt voorgesteld. “Er wordt van hem een typetje gemaakt: een soort rambo, een gevaarlijke extremist die een aanslag wil plegen. Maar dat is niet ‘mijne Jürgen’. Zo ken ik hem helemaal niet. Voor zover ik weet had hij helemaal geen extremistische gedachten. En voor zover ik weet heeft hij Marc Van Ranst nooit bedreigd.”

Gwendy heeft mee dat hij wel eens kon vloeken over de coronamaatregelen, maar volgens haar doet iedereen dat omdat we het allemaal beu zijn. “Met de hand op het hart: ik heb nooit iets opgevangen over doodsbedreigingen. Als straks zou blijken dat alle verhalen die nu over Jürgen de ronde doen toch kloppen, en dat ik mijn eigen man dus niet kende, dan... Ja, dan weet ik het ook niet. Daar wil ik nu liever niet aan denken. Voor mij is hij nog altijd mijn lieve man, die ik ontzettend mis. Dit had ik totaal niet zien aankomen.”