Politie doet belangrijke oproep: "We willen zoveel mogelijk mensen waarschuwen, deel ons bericht"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Steeds meer mensen worden slachtoffer van oplichters die via valse Whatsapp-berichten werken. Het Openbaar Ministerie en de politie bundelen de krachten om mensen op de hoogte te brengen.

"We willen zoveel mogelijk mensen waarschuwen wanneer bepaalde fenomenen of nieuwe oplichtingspraktijken de kop opsteken", klinkt het in een persbericht.

"In deze maand rond cybersecurity lanceren we woensdag onze eerste gezamenlijke actie. Concreet om het fenomeen van whaling/Whatsapp-fraude onder de aandacht te brengen."

Zo werd er een affiche gemaakt (zie onder). "We hebben gekozen voor een vast sjabloon, met de hashtag #stopphishing en de slagzin 'Dit geloof je toch niet?!'."

"We weten dat er heel veel vormen van cybercrime bestaan, die elk een eigen definitie of omschrijving hebben. Maar de kernboodschap is om zo snel mogelijk een zo breed mogelijk publiek aan te spreken."

Ten slotte wordt er nog een oproep gedaan: "Deel ons bericht, maar vooral: spreek erover met familieleden, kennissen of vrienden!"

Download nu de gratis app van Redactie24

Phishing
Afbeelding bron: Parket Antwerpen