Politie pakt man op die spullen ter waarde van maar liefst 40.000 euro uit reiskoffer pikte in hotel

door: BVDO
Hotel - hotelkamer
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De politie heeft een verdachte opgepakt voor een stevige diefstal in Brussel. Hij stal uit een reiskoffer voor bijna 40.000 euro.

Een patrouille van de Trekkersbrigade van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft dinsdagochtend 30 mei een man opgepakt die in aanmerking komt voor een aanzienlijke diefstal, gepleegd op 22 mei. Toen sloeg hij zijn slag in een hotel in het stadscentrum waar hij enkele toeristen beroofde.

De verdachte doorzocht een reiskoffer en zou er voor bijna 40.000 euro aan spullen hebben uitgehaald, waaronder dure juwelen, cosmeticaproducten en een bedrag van 8.000 euro in cash geld. De man werd herkend op camerabeelden en sindsdien gezocht.

Afgelopen dinsdag werd hij opgemerkt door een patrouille van de Trekkersbrigade en opgepakt. De verdachte, illegaal in het land, is geen onbekende voor de politiediensten en werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket.

Hij zou nog in aanmerking komen voor andere feiten van diefstal, maar weigerde elke vorm van medewerking met de politie. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die de verdachte onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst.