Politie verspreidt video van relschopper Blankenberge: "Deze man was bijzonder agressief"

door: STS
Rellen Blankenberge
Afbeelding bron: Politie

De federale politie heeft een opsporingsbericht en videobeelden verspreid van een man die afgelopen zomer betrokken was bij de rellen in Blankenberge.

Op 8 augustus ontaardde een vechtpartij tussen jongeren in rellen op het strand. Redders, burgers en politieagenten werden het doelwit van jongeren die gooiden met ligzetels, parasols, enzovoorts.

"Er werden reeds verschillende daders en provocateurs aangehouden en verhoord, maar de onderzoekers zijn nog steeds op zoek naar de identiteit van één verdachte, die zich bijzonder agressief gedroeg. Hij heeft aan een redder en aan een burger een slag uitgedeeld", klinkt het bij de politie.

Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar oud en ongeveer 1m70 lang. Hij is normaal gebouwd en heeft een getaande huidskleur en kort donker krullend haar. Op de dag van het feiten droeg hij een oranje short. "Herkent u deze persoon of weet u waar hij verblijft, neem dan via het gratis nummer 0800/30 300 contact op met de speurders. Discretie wordt verzekerd", aldus de politie.