Politie waarschuwt: "Tweedehands kopen niet zonder gevaar: vals geld en rake klappen"

door: STS
politie geld handboeien
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De Turnhoutse politie waarschuwt voor de risico's bij (tweedehands)verkopen op locatie. "De voorbije dagen draaide dat voor twee goedgelovige verkopers telkens verkeerd uit."

Zo kreeg de verkoper van een dure smartphone vijftien vervalste biljetten van 50 euro in de handen geduwd. Toen hij besefte dat het om 750 euro vals geld ging, was de koper al verdwenen. De politie kon hem echter snel op het spoor komen en hem diezelfde avond oppakken. "Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Ravels. Hij heeft de feiten bekend en zal zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden."

Een week later liep het weer mis: plots bleek de kandidaat-koper onvoldoende geld bij zich te hebben om de smartphone te kunnen betalen. "Hij stelde de verkoper voor om even met hem mee te lopen zodat hij thuis wat geld kon ophalen, maar onderweg kreeg de verkoper plots enkele rake klappen en werd hij beroofd van twee dure smartphones, goed voor een totale waarde van ruim 1.300 euro."

Het slachtoffer en enkele omstaanders konden de man overmeesteren en even later overdragen aan de politie. "De verdachte, een 15-jarige jongen uit Ravels, is donderdag voor de jeugdrechter in Turnhout geleid. Die besliste om hem op te sluiten in een gesloten jeugdinstelling."