Politie ziet opvallende criminele trend: "Waarschuw je familie hiervoor!"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie waarschuwt voor oplichters die op pad zijn. Het gaat om criminelen die zich uitgeven als medewerkers van een bank.

"Er zijn valse bankmedewerkers op pad in Schoten en omstreken, die de bankkaart en pincode van nietsvermoedende slachtoffers ontfutselen", laat de politie weten.

"De laatste weken noteerden we verschillende aangiftes van bankkaart-phishing aan huis. Wees alert. Bij deze gedurfde vorm van phishing belt een bankmedewerker je omdat er problemen zijn met je bankkaart. Later op de dag zal de 'bankmedewerker' bij je langskomen om de bankkaart en pincode op te halen."

"Soms knippen ze de kaart in twee, waardoor het slachtoffer denkt dat het gevaar geweken is. Dit is echter niet waar. Zolang de chip intact is, kan je de kaart gebruiken. Na hun bezoek maken ze je bankrekening leeg of doen ze aankopen in winkels."

"Het is opvallend dat de criminelen het vooral gemunt hebben op 65-plussers. Waarschuw daarom je familie als je vermoedt dat ze dit bericht niet lezen", aldus de politie nog.