Politievakbond deelt beelden van arrestatie in Schaarbeek: “Politieman kreeg mes gestoken in kogelwerende vest”

bron: De Standaard
door: PMN
Arrestatie van 17-jarige in Schaarbeek die politie aangevallen heeft
Afbeelding bron: Twitter

De politievakbond VSOA heeft zondag beelden online geplaatst op zijn Twitteraccount van een arrestatie in Schaarbeek van afgelopen vrijdag.  Een 17-jarige verwondde toen twee agenten.

De tiener verzette zich tegen de politie omdat die zijn identiteit wilde controleren. Hij stelde zich agressief op en vroeg omstanders om hem te helpen. De politie kon hem niet zonder slag of stoot arresteren. Daarbij raakten twee agenten gewond. Dat meldt De Standaard.

De persoon bleek achteraf ook betrokken te zijn bij een grote vechtpartij in Blankenberge eerder. De tiener werd afgelopen weekend door de jeugdrechter in een open instelling geplaatst.

Bij politievakbond VSOA zijn ze het geweld tegen de politie inmiddels wel beu. “De collega’s werden omsingeld door tientallen andere gasten. Een agent zou tijdens de feiten ook met een mes in zijn kogelwerende vest gestoken zijn, maar dat laat ik aan de politiezone over om te bevestigen”, zegt Vincent Houssin.

Houssin vraagt nu om nultolerantie. “Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet om de ministers (van Binnenlandse Zaken) Pieter De Crem en (van Justitie) Koen Geens. Maar wij willen nog betere steun voor de politie. Het is tijd dat de politiek het stilzwijgen doorbreekt, want ze weten allemaal wat er aan de hand is’, zegt Houssin.