Premier Alexander De Croo laat van zich horen over dood van Dean

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De dood van het vierjarig jongetje Dean blijft op sociale media de gemoederen beroeren. Ook premier Alexander De Croo (Open VLD) kroop in zijn pen.

“De dood van de kleine Dean maakt ons allemaal stil. We leven allemaal heel hard mee met de mama en de familie van Dean”, opent de premier op Facebook. “Er is geen groter verlies dan het verlies van je kind. Iedere ouder kan zich de leegte, het verdriet en de grenzeloze pijn voorstellen wanneer hen dat grootste geluk wordt ontnomen.”

Voor De Croo is het de normaalste zaak in de wereld dat we als ouders onze kinderen toevertrouwen aan anderen. “Op kamp met de jeugdbeweging, sporttrainingen op woensdagmiddag, opvang na school. We vertrouwen op goede zorgen. Op veiligheid. Dat vertrouwen toont zich vandaag kwetsbaar.”

Uit het voorval moeten volgens De Croo ook de nodige lessen getrokken worden. “Door Justitie, de geestelijke gezondheidszorg en alle diensten die er mee voor moeten zorgen dat onze kinderen veilig kunnen zijn. Ieder kind verdient de beste bescherming.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24