Twee minderjarige meisjes slaan ander meisje en plegen diefstal aan stadspark

door: MRO
stadspark Herentals
Afbeelding bron: Google Maps

Zaterdag in de loop van de namiddag heeft de lokale politie Neteland twee minderjarige meisjes gearresteerd voor slagen aan een ander minderjarig meisje en voor diefstal. Zij verschijnen zondag voor de jeugdrechter.

De feiten speelden zich af aan het stadspark in Herentals. Twee minderjarige meisjes sloegen een ander minderjarig meisje. Zij liep verwondingen op en is onder de indruk van wat haar overkwam.

De twee gearresteerde minderjarige meisjes worden eveneens verdacht van een diefstal uit een rugzak. Rechercheurs onderzoeken of de verdachten nog in aanmerking komen voor andere feiten.

Daags voordien op bijna dezelfde plaats werd nog een ander minderjarig meisje aangevallen door enkele jongeren.

Lokale politie Neteland startte afgelopen week een reeks van acties in de omgeving van het stadspark en het station. De laatste tijd kwamen er klachten van vechtpartijen, vandalisme en druggebruik.

Bij een eerste actie op woensdag arresteerde de politie een dealer, een persoon met vals geld op zak en een persoon die geseind stond voor strafbare feiten. Verder stelden zij PV's op voor verboden wapendracht, drugbezit en een corona-PV voor het niet dragen van een mondmasker.

De politie is vastberaden en zal de acties nog een hele tijd aanhouden. Zij hoopt daarmee de veiligheid en leefbaarheid in de omgeving te herstellen. Ook de Herentalse gemeenschapswachten houden een oogje in het zeil.