Winkeluitbaatster oog in oog met gemaskerde mannen: "Mijn twee kindjes zagen alles gebeuren"

door: STS
Overvaller, inbreker
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Twee gemaskerde mannen hebben een overval gepleegd op een nachtwinkel. De kinderen van de uitbaatster waren op dat moment aanwezig in het pand.

De feiten speelden zich af in de Houwaartstraat in Schoonderbuken, een dorp in Scherpenheuvel-Zichem. De overvallers bedreigden de uitbaatster met een BB Gun en een mes en eisten de inhoud van de kassa.

De daders gingen aan de haal met circa 400 euro aan cash en gristen voorts nog enkele fardes sigaretten en een fles sterke drank mee. "Eén van de overvallers liet het mes en de sigaretten vallen en werd nog even vastgegrepen door de uitbaatster, maar kon ontkomen", weet het Leuvense parket te melden.

Agenten gewond

De overvallers konden echter niet lang genieten van hun buit: de politie kon niet veel later twee verdachten arresteren. "Het ging om een 19-jarige man uit Aarschot en een 17-jarige jongen uit Tielt-Winge. De meerderjarige verdachte werd geboeid maar vluchtte weg. Hij verwondde tijdens zijn vlucht twee toevallige voorbijgangers die hem wilden tegenhouden. Toen de politieagenten hem te pakken hadden, verzette hij zich, waardoor ook de agenten lichte verwondingen opliepen."

Jeugdrechter

De verdachten gaven hun betrokkenheid bij de feiten toe en hadden een deel van de buit op zak. De minderjarige verdachte werd voorgeleid bij de jeugdrechter. Hij werd in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. De meerderjarige verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden.