"Ze wilden terroristische aanslag plegen in België": Acht verdachten opgepakt

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn acht personen opgepakt die ervan verdacht worden voorbereidingen te hebben getroffen om een terroristische aanslag te plegen in België.

In totaal werden er vijf huiszoekingen uitgevoerd op adressen in Merksem, Borgerhout, Deurne, Sint-Jans-Molenbeek en Eupen. "Over de resultaten van deze huiszoekingen wordt niet gecommuniceerd", laat het federaal parket weten.

"Vijf personen werden van hun vrijheid beroofd en meegenomen voor verhoor. Minstens twee van de betrokkenen worden ervan verdacht voorbereidingen te hebben genomen om een terroristische aanslag te plegen in België. Het doelwit van de aanslag was nog niet bepaald."

In een ander dossier werden drie huiszoekingen uitgevoerd in Zaventem, Sint-Jans-Molenbeek en Schaarbeek. "Drie personen werden van hun vrijheid beroofd en meegenomen voor verhoor. Ook zij worden ervan verdacht voorbereidingen te hebben getroffen om een terroristische aanslag te willen plegen in ons land."

"Er zijn linken tussen beide dossiers, maar het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen in hoeverre beide groepen met elkaar verweven waren", aldus het parket.