Parket neemt maar liefst 48 goudstaven in beslag bij huiszoeking

door: BVDO

Op 17 oktober voerde de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen 6 huiszoekingen uit in een onderzoek naar fiscale fraude. De verantwoordelijke van meerdere (meubel)bedrijven wordt ervan verdacht via zijn bedrijven fiscale fraude te plegen.

Op vraag van het Parket Oost-Vlaanderen is de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart naar een 79-jarige man die bestuurder is in meerdere bedrijven in de meubelsector. Hij wordt verdacht van fiscale fraude. Hij zou via zijn bedrijven o.a. valse facturen gebruikt hebben om belastingen te ontduiken en hij zou zich inlaten met witwaspraktijken.

Tevens wordt deze man ook verdacht van domiciliefraude. Hij is al 40 jaar afgeschreven in België en zou zogezegd in het buitenland wonen (Dubai). Nochtans zijn er ernstige aanwijzingen dat hij zijn bedrijven in België zou exploiteren en in de praktijk in België zou verblijven.

Op 17 oktober heeft de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen, in nauwe samenwerking met de gedetacheerde fiscale ambtenaren bij het Parket Oost-Vlaanderen, 6 huiszoekingen uitgevoerd te Aalst, Ninove (3), Doornik en Lessen. Hierbij werden 48 goudstaven (met een totaalgewicht van ongeveer 12 kg) en met een waarde van ongeveer 740.000 euro in beslag genomen, alsook juwelen en cash geld.

De hoofdverdachte kon opgepakt worden in Aalst. De hoofdverdachte werd op 19 oktober voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Dendermonde, die hem onder strenge voorwaarden vrijgelaten heeft.