David Dehenauw draait er niet omheen: "Wie dit verwacht kan zijn hoop beter opbergen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Krijgen we nog wel een normale zomer, nu het kwakkelweer maar blijft aanhouden? Weerkundigen durven er zich nog niet over uit te spreken.

Het weer blijft geblokkeerd zitten, door een vertraagde straalstroom. Daardoor krijgen we al maandenlang veel neerslag. En ook de temperaturen zijn wat te fris voor deze tijd van het jaar.

Hoe de zomer eruit zal zien, durven weerkundigen niet voorspellen. Copernicus, het aardobservatorium van de Europese Unie, ziet volgens Het Laatste Nieuws geen indicaties voor grote veranderingen deze zomer.

"Dat kan zowel betekenen dat ze een gemiddelde zomer voorspellen, als dat ze het simpelweg niet weten. Er kan altijd nog iets onverwachts opduiken", vertelde weerman David Dehenauw aan de krant.

Wordt juni nog zomers?

Wat wel lijkt vast te staan, is dat we van de maand juni niet veel meer hoeven te verwachten. Er worden ook voor de tweede helft van deze maand geen grote veranderingen verwacht.

"Wie nog een zomerse week in juni verwacht, met hoge temperaturen en alles erop en eraan, kan zijn hoop beter opbergen. Dat zie ik echt niet meer gebeuren", is Dehenauw duidelijk.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp