Deze week kan je regenlaarsjes en een zomerjasje gebruiken

door: BVDO
Afbeelding bron: Video VRT

Het weer laat zich deze week in uitersten zien. Er valt weer geregeld wat regen uit de lucht, maar het wordt ook bijzonder warm voor de tijd van het jaar.

"Vannacht komen wolkenvelden eraan, maar het blijft wel droog weer", vertelt Sabine Hagedoren op Radio 2. "Er staat een matige wind, in de Ardennen is die krachtiger tot 60 kilometer per uur. De temperatuur zakt tussen de 4 tot 10 graden."

"Voor dinsdag kan je je regenlaarsjes bovenhalen, met buiten die ons vanuit Frankrijk bereiken. De temperatuur is wel zacht, met een mooie 17 graden. Er komen opklaringen vanaf het westen na de middag."

"De nacht naar woensdag toe wordt er eentje met meer regen en wind. De wind neemt toe aan kracht, tot 90 kilometer per uur aan de kust. Woensdag komen er na de middag opklaringen. De temperatuur klimt tot maximaal 21 graden."

De rest van de week wordt een afwisseling van regen en zonneschijn. Vooral het zuiden van het land krijgt veel neerslag, in de andere gebieden is het bewolkt. Het weekend wordt ideaal voor een leuke herfstwandeling met droog weer."