Het ziet er niet goed uit: "Overvloedige neerslag, kans op nieuwe wateroverlast"

door: STS
Wateroverlast
Afbeelding bron: Photonews

Er trekt vrijdag een regenzone van oost naar west over het land, die veel neerslag meebrengt. Er wordt gevreesd voor nieuwe wateroverlast.

"De weermodellen komen met zeer veel neerslag over delen van het noorden en noordoosten van België", laat NoodweerBenelux weten op X. "Er kan op 24 uur tijd tussen 30 en 50 mm neerslag per vierkante meter vallen. Ook in Nederland kan er plaatselijk tussen 40 en 80 mm vallen in een korte tijdspanne. Een nieuwe ronde met wateroverlast lijkt dus mogelijk."

In Voeren, waar er pas nog overstromingen waren, houden ze de adem in. "Slecht nieuws voor de omgeving van Voeren", zegt Noodweerbenelux. "Een nieuwe actieve regenzone trekt over het oosten van België en heeft de regio vol in het vizier voor opnieuw 10-30 mm, mogelijk meer. Deze neerslagzone zal ook grote delen van België en Nederland beïnvloeden, met lokaal overvloedige neerslag."

Kans op wateroverlast in Antwerpen

De neerslagzone trekt van het oosten naar het westen van het land. "Vanavond is er tijdelijk een rustpauze volgens de weermodellen, maar in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het lokaal kletsnat in het noorden van België, met kans op wateroverlast in de provincie Antwerpen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp