Jill Peeters ziet wat op ons afkomen: "Dan veel regen en veel wind"

door: MRO
Jill Peeters
Afbeelding bron: Photonews

We moeten afscheid nemen van de nazomer die we de afgelopen dagen hebben gekregen met tropische temperaturen. Het gaat afkoelen en het gaat regenen.

"Maandag in de vroege ochtend is het nog erg wisselvallig met regen en onweer. Daarna gaat het echt wel een hele poos droog zijn voordat er opnieuw een lading buien met onweer aankomt, in de latere namiddag. Maandag wordt nog wel een behoorlijk warme dag met zo'n 24 graden", vertelt Jill Peeters in 'Het weer' op VTM.

Daarna daalt de temperatuur, maar wordt het wel opnieuw enkele dagen droger. "Dinsdag krijgen we een afkoeling, we krijgen dan een kleine 20 graden. Het zou het op een paar buien na meestal droog zijn en ook woensdag blijft het doorgaans droog."

Donderdag wordt een echte herfstdag met veel regen. "Donderdag trekt een storing door het land en dan kan er veel regen vallen en is er veel wind. 

"Vrijdag in de loop van de dag wordt het stilaan droger en tijdens het weekend wordt het zonniger. Zaterdag halen we daarbij 17 graden en op zondag zit er opnieuw een kleine 20 graden in."