Komt de zomer eraan? Frank Deboosere heeft (een beetje) goed nieuws

door: BVDO
frank deboosere
Afbeelding bron: Het Journaal

Het werd opnieuw een weekend met veel slecht weer. En veel verbetering lijkt er op het eerst zicht niet aan te komen.

Wolken en regen, met af en toe wat zon. Het was de voorbije weken het weer dat we kregen en lijkt ook voor deze week zo te zijn.

Het wordt volgens weerman Frank Deboosere wel iets warmer de komende dagen. De echte zomer begint binnen enkele dagen, maar het lijkt momenteel nog altijd herfst te zijn.

“Het wordt warmer en dus ook zachter. Eindelijk gaan we die 20 graden weer halen én we gaan daar zelfs boven gaan met 23 en zelfs 24 graden”, zegt Deboosere aan Het Nieuwsblad.

Maar echt zomer zal het nog niet worden. Toch wil de weerman het nieuws over het slechte weer dat we momenteel hebben wat nuanceren.

“Juni zal fris eindigen, maar ik weet nu zeker dat het geen record zal zijn. Er zijn wel tientallen junimaanden in de afgelopen 190 jaar die frisser waren dan dit. We zijn het niet gewoon omdat we vorig jaar zo goed weer hadden.”

Opvallend is wel dat het weer vroeger snel kon veranderen, maar dat het nu vaak hetzelfde blijft voor enkele weken. Dat geldt voor slecht weer, maar evengoed voor goed weer. Blijven hopen dus is de boodschap.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp