Komt het nog goed met de zomer? David Dehenauw geeft verrassend antwoord

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

VTM-weerman David Dehenauw ziet het wisselvallige weer nog een hele poos aanhouden. Voor de rest van de zomer vreest hij dat erg hoge temperaturen er niet zullen inzitten.

Dinsdag kregen we opnieuw buien, 's ochtends zaten daar al enkele hevige exemplaren bij in het westen. Later volgde de rest van het land, het KMI kondigde daar code geel voor af.

Echte beterschap zit er niet aan te komen. "De komende twee weken blijft het wisselvallig", zei David Dehenauw op VTM. "Het is wel zo dat in de tweede helft van deze week het minder nat wordt."

"In de loop van het weekend krijgen we opnieuw buien, met kans op onweer. Dat gaat zo verder tot 9 of 10 augustus. Echt heel zomers ziet het er tot dan niet uit."

Dehenauw sluit niet uit dat het daarna nog hoogzomer wordt, maar schat die kans toch eerder klein in. "Het is een louter persoonlijke afweging, maar door de enorme hoeveelheden neerslag die gevallen zijn en de grote verzadiging van de bodem, acht ik de kans op hoge tot zeer hoge temperaturen dit jaar niet zo groot."