"Morgenochtend wordt het stevig opletten geblazen"

door: BVDO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Vandaag was het al bij al nog een mooie dag, met temperaturen tot 15 graden, maar de rest van de week wordt het er niet beter op.

Vanavond en vannacht wordt het overal droger, maar een lokale bui valt zeker niet uit te sluiten. "Het wordt een rustige nacht, met brede opklaringen, maar er is in heel Vlaanderen wel mist mogelijk", vertelt weervrouw Sabine Hagedoren aan Radio 2. De temperatuur schommelt tussen 1 en 6 graden.

Dinsdag kent dus een grijze start en brengt wisselvallig weer. Daar kan zelfs een bui en donderslag bij zitten. Aan de kust kan het lange tijd mistig blijven. De temperatuur kan nog oplopen tot 16 graden en er is weinig wind.

"Maar vanaf dan wordt het veel minder", gaat Hagedoren verder. "Er komt een zwakke storing aan en die brengt regen met zich mee." Woensdag halen we nog 14 graden, maar van dan af wordt het frisser met temperaturen tot 9 of 10 graden.

Dat blijft ook het hele weekend zo, al zal het wel droog zijn. Af en toe komt er ook wat zonneschijn door, maar echt lente wordt het nog altijd niet.