‘Regen in zicht vanaf de derde week van juni maar dan staat er ons ook nog wat anders te wachten’

door: PMN
regen buien paraplu
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het is alweer een tijdje droog in ons land. De vraag is wanneer het gaat regenen?

Bij ‘Weerplaza’ doet men een vooruitblik naar het weer op de langere termijn. Daaruit blijkt dat het vanaf de derde week juni weer voor het eerst zou kunnen gaan regenen.

‘Het enorme hogedrukgebied waar we dan al bijna een maand lang (sinds half mei) droog en vrij zonnig weer van ondervinden, trekt zich meer en meer terug richting Groenland of de omgeving van noordelijk Scandinavië’, staat te lezen.

‘Tegelijkertijd lijkt een ander hoog zich vanuit Rusland richting Polen uit te breiden, al zijn deze signalen nog wel relatief zwak. De afgesnoerde depressie die bij Spanje al langere tijd voor zware buien zorgt, kruipt langzaam omhoog richting Frankrijk en/of Engeland, mede doordat er minder tegenwerking heerst van het hogedrukgebied boven Noord-Europa.’

Dit zal ervoor zorgen dat het weerbeeld onstabieler wordt. Ook de straalstroom, dat is een krachtige wind op 10 km hoogte, komt dan weer in beweging.

Het resultaat is dat het in onze regio opnieuw kan gaan regenen. Maar het zal er ook wel voor zorgen dat naast die regen er zones onze richting uitkomen met aanzienlijk warmere lucht.

Tags regen