Sabine Hagedoren heeft geen leuk nieuws: "De ellende is nog niet van de baan"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Sabine Hagedoren heeft geen prettig nieuws. Er is nog veel meer regen in aantocht. Ook wat smeltende sneeuw is op bepaalde plaatsen niet uitgesloten.

Woensdag kon er lokaal een bui vallen, maar bleef het op veel plaatsen de hele dag droog, bij temperaturen van 11 à 12 graden.

"Het werd minder nat, met ook zonnige momenten. De wind is nog goed voelbaar, met rukwinden tot 50 km/u en 55 km/u aan de kust", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

De komende nacht wordt het fris, met minima van 4 tot 6 graden in Vlaanderen. "Het blijft even droog. In de loop nacht komen er al meer wolken."

Donderdag gaat vervolgens nog droog van start, maar dat zal niet blijven duren. "In de voormiddag gaat een volgende regenzone al de Franse grens oversteken. Rond de middag gaat het dan overal regenen."

"En het gaat opnieuw om een behoorlijke hoeveelheid neerslag. Zoals de weerkaarten er nu bij liggen, gaat het voor Vlaanderen om 15 tot 20 liter water per vierkante meter. In het zuiden van het land kan er 20 liter of iets meer vallen per vierkante meter."

"De nacht daarop krijgen we nog meer regen en vooral over het zuiden van het land kan er nog 10 tot 20 liter per vierkante meter extra bij vallen. Dus er komt nog een hele sloot water aan. De waterellende is nog niet van de baan."

"Tegelijk zakt de temperatuur naar 1 graad op de Hoge Venen, en misschien ook in de Kempen. Dus als er neerslag valt, kan er zelfs wat smeltende sneeuw tussen zitten."