Sabine Hagedoren ziet wat bewegen op de weerkaarten en heeft geen fijn nieuws

door: MRO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Sabine Hagedoren heeft geen fijn nieuws voor de komende week. De weervrouw ziet op de weerkaarten koele temperaturen voor de tijd van het jaar en opnieuw veel neerslag.

"Vanaf het noordwesten krijgen we vannacht meer wolken en aan zee gaat het al regenen. Maandag trekt die regen van noordwest naar zuidoost", vertelt Sabine Hagedoren in 'De ochtend' op Radio 1.

"Achter die regen zitten opklaringen, maar ook nog een aantal buien en die kunnen soms hevig zijn met mogelijk rukwinden tot 70 km/u of misschien iets meer. Het wordt ook koeler met temperaturen die niet hoger gaan dan 15 graden."

Het blijft ook de dagen daarna fris. "Vanaf dinsdag zitten we in de polaire zeelucht en dat zet een rem op de temperaturen. Meer dan 16 of 17 graden zit er niet in. We blijven ook in dat wisselvallige steken met dinsdag een aantal buien."

De kans op neerslag blijft steeds aanwezig. "Op woensdag en donderdag een paar lokale buien. Vrijdag of zaterdag trekt een regenzone over het land, die timing is nog onzeker, maar het zou dan wel zachter worden."