Sir Attenborough zegt dat we vegetarisch moeten eten: "Aarde kan geen miljarden vleeseters onderhouden"

door: MRO
David Attenborough
Afbeelding bron: Photonews

David Attenborough raakte bekend door zijn natuurdocumentaires. In aanloop naar zijn nieuwe documentaire maakt de 94-jarige bioloog duidelijk dat we met z'n allen vegetarisch moeten gaan eten om onze planeet te redden.

Naar aanleiding van zijn nieuwe documentaire die op Netflix zal verschijnen, gaf Sir David Attenborough een interview. Daarin stelt hij dat we niet met miljarden mensen vlees kunnen blijven consumeren.

"We moeten ons dieet veranderen. De planeet kan geen miljarden vleeseters onderhouden", citeert MailOnline de befaamde bioloog. "Als we een overwegend plantaardig dieet hadden, konden we de opbrengst op het land verhogen."

Er moeten ook meer bossen komen. "Bossen zijn fundamenteel voor het herstel." Attenborough schetst geen fraai toekomstbeeld.

"Wetenschappers voorspellen dat tegen 2030 het regenwoud verandert in een droge savanne, waardoor de wereldwijde watercyclus zal veranderen. Het Noordpoolgebied wordt ijsvrij, de opwarming van de aarde neemt toe, bevroren bodems laten methaan vrij en versnellen de klimaatverandering drastisch." 

Toch gelooft hij dat het nog niet te laat is om te reageren. "Als we nu handelen, kunnen we het rechtzetten."