Uitzonderlijk weer op komst tijdens krokusvakantie: Jill Peeters spreekt over 'verstoring van het weer'

door: MRO
Jill Peeters
Afbeelding bron: VTM

Jill Peeters stelt vast dat we tijdens de krokusvakantie warmer weer krijgen dan normaal voor de tijd van het jaar. Tegen het einde van de week kunnen er ook winterse buien passeren.

"Gemiddeld zitten we rond een 10 graden de komende week en dat is echt wel veel zachter dan normaal want normaal is het nu zo'n 6 graden overdag en net boven het vriespunt 's nachts", zegt Jill Peeters tijdens haar weerpraatje op VTM.

De weervrouw wijst ook op de gevolgen hiervan voor de natuur. "Zo'n verstoring van het weer heeft helaas wel een impact op onze kwetsbare natuur."

"Maandag zal een bewolkte dag zijn met af en toe een opklaring en we halen dan 13 graden. Dinsdag wordt het 12 graden en beide dagen houden we het volledig droog."

Ook woensdag blijft het zacht bij zo'n 12 graden. "Donderdag wordt een regenachtige dag met veel bewolking, de depressiekern hangt dan pal boven het land."

"Vrijdag zou de wind een beetje draaien en de onstabiliteit neemt wat toe en op de hoogste plekken van het land zou het best kunnen dat er een paar winterse buien passeren."