Weerman Bram heeft erg slecht nieuws: "Kunnen enkel nog hopen dat het allemaal voor Nederland en Duitsland is"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen ziet opnieuw wat op ons afkomen. Het gaat om een actieve buien- en onweerszone.

"Ik heb net met het KMI gebeld, en ik ben er niet gelukkig van geworden", zei Bram Verbruggen op Radio2. "We krijgen de komende dagen regenweer en buien. Misschien is woensdag nog de iet of wat betere dag in het rijtje."

Na een grijze start kregen we in de loop van de dag enkele opklaringen, met nog een paar lokale buien. Het werd 18 à 19 graden, en de komende nacht bedragen de minima 10 graden in het binnenland en 12 graden aan de kust.

Donderdag gaat met ochtendgrijs van start, later volgen er opklaringen. "Maar er zullen ook nog stapelwolken zijn, en sommigen daarvan zouden voor buien kunnen zorgen. Die buien gaan intenser zijn dan de paar buitjes van woensdag. Het wordt een wisselvallige namiddag en avond, met kans op onweer ook. En dat bij maxima tot 21 graden."

Actieve buien- en onweerszone op komst

"Vrijdag komt er opnieuw een actieve buien- en onweerszone onze richting uit. Met verspreid in het land een aantal felle buien, met opnieuw vooral in het oosten van het land kans op onweer en kans op veel regen op korte tijd."

"Dat blijft wat hangen op zaterdag, dus zeker in het oosten kunnen er enkele tientallen liters water per vierkante meter vallen. Laat ons hopen op een scenario zoals dinsdag, waarbij het ons land net links laat liggen en het allemaal voor Nederland en Duitsland is."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp