Weervrouw Jacotte heeft opnieuw slecht nieuws: "Véél neerslag, intense buien en onweer"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Jacotte Brokken voorspelt nog meer regen. Niet alleen voor komende nacht, ook voor het weekend en begin volgende week.

Vrijdag kregen we veel bewolking, en dat ging ook gepaard met buien en regen. "Het is wel al ietsje zachter, want we krijgen een zuidwestelijke luchtaanvoer", zei Jacotte Brokken op Radio2.

Dat zorgde voor temperaturen tot 20 graden. Vannacht wordt het 11 à 12 graden. "Vanavond en vannacht gaat de wind nog toenemen naar een vrij krachtige wind in het binnenland en een krachtige wind aan zee. We krijgen deze avond en nacht misschien ook meer intense buien, met mogelijk onweer erbij. Plaatselijk kan er ook veel neerslag vallen."

Zaterdag gaat met opklaringen van start en we krijgen temperaturen tot 18 graden. "Maar vanaf de namiddag komen er vanaf het noordwesten opnieuw buien binnen, die zich verder zullen verspreiden over de rest van het land. Er staat opnieuw veel wind."

Nat maar zachter

Ook begin volgende week blijft het nat. "Maandag en dinsdag zien er ook redelijk nat uit. Zelfs met véél neerslag, intense buien, onweer, regen. Het wordt wel redelijk zacht. We krijgen eindelijk temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar: 21 à 22 graden."

Volg Redactie24 nu op Instagram