Zware gevolgen door storm Ciaran: “Heeft maar liefst vier dagen geduurd”

door: BVDO
Regen - storm
Afbeelding bron: Photonews

In Herzele hebben de gevolgen van storm Ciaran zich goed laten voelen. Klanten van Telenet en Orange zaten er vier dagen zonder internet en telefonie.

Sinds donderdag hadden klanten van telecomoperators Telenet en Orange zonder internet en telefonie. Storm Ciaran had een kabelbreuk veroorzaakt en de herstelling bleef maar duren.

Pas zondag waren de problemen van de baan. Mensen die van thuis uit werken waren eraan voor de moeite, in vele winkels was er ook geen elektronisch betalen mogelijk omdat dit via het internet gaat.

Dat kost de klanten van Telenet en Orange allemaal heel veel geld. Volgens Bart Boone van Telenet niet abnormaal dat het zo lang duurde. “Er was een algemene drukte door de stormschade, waardoor het lang duurde vooraleer een team ter plaats kon komen”, klinkt het bij VRT.

Of er een vergoeding komt voor de klanten, is niet geweten nog. “Dat is iets wat we geval per geval zullen bekijken. We willen ons alvast oprecht excuseren voor het ongemak voor alle klanten die door de panne getroffen zijn”, besluit Boone.