Belgische student schrijft kritisch artikel in holebimagazine. De bedreigingen die hij daarna ontvangt zijn schokkend

bron: De Morgen
door: PMN
Een Belgische student schreef een kritisch artikel in het holebimagazine ZiZo. Een artikel dat hem niet in dank wordt afgenomen.

Rémy Bonny, die zich als masterstudent politieke wetenschappen specialiseert in homorechten in voormalig communistische landen, had een kritisch artikel geschreven over de rechten van transgenders in Armenië. Hij wordt nu met de dood bedreigd.

“Waarom ga je niet naar Saoedi-Arabië om homo’s te verdedigen. Ben je bang dat je hoofd afgehakt wordt? Wees maar niet te blij, in België ben je ook niet veilig. Ik heb mijn Armeense vrienden in België gevraagd om naar je uit te kijken”, kreeg Bonny te lezen op Instagram.

Ernstig
Bonny werd naar eigen zeggen al eerder bedreigd naar aanleiding van zijn onderzoek. “Ik vermoed dat er een Belgische link is”, verklaarde hij in De Morgen. De Instagram-gebruiker die het bericht stuurde, had hem eerder namelijk ook al homofobe opmerkingen in het Nederlands gestuurd. De politie neemt de zaak ernstig.

De student zelf ligt er niet wakker van. “Het was wel even schrikken toen ik het las. Dit is natuurlijk niet fijn om te krijgen, maar het zet mij zo mogelijk nog meer aan om door te gaan.”