VTM

Deelnemers van ‘Belgium’s Got Talent’ beleven nachtmerrie tijdens promotournee: Verschrikkelijk wat die jongens is overkomen

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
In `Belgium's Got Talent' kon je de act van Trinxx zien. Ex-Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck (23), Jef De Prins (21) en Yannick Van Damme (19) voeren een dansnummer op terwijl ze hakken dragen van liefst vijftien centimeter.

Maar niet alle Vlamingen zitten blijkbaar te wachten op drie mannen die dansen op hoge hakken. Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens vertelt in TV-Familie wat er gebeurde. “De voorbije weken hebben de jongens van Trinxx een promotournee gedaan doorheen Vlaanderen. Telkens een optreden, en er worden dan flyers uitgedeeld. En we hebben gemerkt dat het publiek erg verdeeld reageert op hun vrouwenschoenen.”

“Enerzijds zijn er mensen die het toejuichen dat Trinxx op een toffe manier voor diversiteit vecht en het hokjesdenken een halt wil toeroepen. Want: waarom zouden mannen geen make-up, rokken of hoge hakken mogen dragen?”

“Ze hebben de meest vreselijke dingen moeten horen. `Vieze janetten!' `Bananenridders!' `Steek die flyers in jullie reet, dat hebt ge waarschijnlijk graag!' Ze werden zelfs bespuwd! Letterlijk, hé. Ja, dat gaat wel heel ver. En in Antwerpen werden we omsingeld door een groep gasten. Regelrechte bedreigingen werden er geuit, want we waren `vuile homo's'. Een grof schandaal vind ik het”, besluit Bierkens.