VTM

Birgit Van Mol moet slikken: “Het is een trauma voor ieder van ons. Mijn man had vijf procent kans om te overleven, vijf!”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Birgit Van Mol (50) brengt vandaag verslag uit vanuit Londen over het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Het nieuwsanker van VTM is privé door een helse periode gegaan.

Haar man René is ernstig ziek. “Van de ene dag op de andere kregen we te horen dat hij vijf procent kans had om te overleven. Vijf”, zegt Birgit in Het Laatste Nieuws. “De dokters stelden vast dat hij longkanker had. Gelukkig was het lokaal en na het wegnemen van zijn long, was het probleem opgelost.”

“De longkanker was slechts een begin. René blijkt een auto-immuunziekte te hebben. Een halfjaar later kreeg hij een acuut hartfalen. We waren twee dagen terug van een reis. En ineens ben je de MUG aan het bellen en is hij afscheid aan het nemen terwijl boven je kind slaapt en de honden rondlopen."

“Gelukkig kon ik vrienden bereiken, waren de buren er. Ineens stonden er allemaal mensen in de living en ik weet nog dat mijn zoon wakker werd van al die sirenes. Dat hij zijn kamer uitkwam en zijn vader zag liggen, met een masker op en medici er rond. Het is een trauma voor ieder van ons. Raar: ik zit met jou te praten en het volgende moment lig je daar."

“Je plooit op jezelf en op elkaar terug. We proberen het ook positief te draaien: de momenten dat we thuis zijn, kijken we met zijn drieën films. Mijn zoon heeft nu alle films van Quentin Tarantino gezien! Het is een soort erfenis die mijn man wil doorgeven aan zijn zoon."