Eindelijk is geen waarschuwing van weerman Frank Deboosere: “Ik heb zelfs heel goed nieuws te melden voor volgende week”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De voorbije dagen kregen we de ene waarschuwing na de andere. Telkens kregen we stevige onweersbuien over ons heen.

“Je mag die onweersbuien niet onderschatten”, zegt weerman Frank Deboosere bij Radio 2. “Er valt dan op korte tijd ook heel veel regen. Het is zelfs zo dat het in de buurgemeente gewoon droog kan zijn. Zo lokaal is het allemaal.”

“Daar gaan we vandaag minder last van hebben, want de kans op zo’n hevige onweersbui is nu kleiner geworden. We halen maximum een goede 28 graden. Maar in het tweede deel van de nacht komen er vanaf Frankrijk opnieuw onweersbuien op ons af.”

Op de tanden bijten
“Die kunnen ook nog in de loop van donderdag vrij hevig zijn. Dat kan al zo het geval zijn vanaf de voormiddag. Het zijn de laatste loodjes. Vanaf vrijdag nemen de onweersbuien af en wordt het ook allemaal wat draaglijker want het is echt wel warm. Dan wordt het zo’n’ aangename 23 graden.”

“Dat weer zetten we ook in het weekend en begin volgende week door. Het blijft dan ook droog. Dus nog even op de tanden bijten en dan wordt het beter.”