Kindje van 5 jaar overleden in Sint-Niklaas na ongeval: "Hij en twee anderen werden gewoon van de weg gemaaid. Die auto reed veel te snel"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas gebeurde er vanmiddag rond 16.15 uur een dodelijk ongeval. Een auto maaide een vrouw en twee kinderen van het fietspad.

Een bestuurder met Nederlandse nummerplaat verloor de controle over de bocht. Hij belandde op het voetpad ter hoogte van de ingang van supermarkt Lidl. Daar reed hij frontaal een vrouw en twee kinderen aan op het voetpad.

Een kindje van 5 jaar overleefde de klap niet. De twee andere slachtoffers vechten nog voor hun leven, meldt Het Laatste Nieuws. 

Een verkeersdeskundige moet meer duidelijkheid brengen hoe het ongeval is kunnen gebeuren. Ook het labo en het parket kwamen ter plaatse. "De auto nam aan zeer hoge snelheid de bocht”, getuigt een bestuurster die op één auto na achter de bewuste wagen reed bij Het Nieuwsblad. “De wagen begon al te slippen van aan het grote reclamebord van de supermarkt. Tot aan de ingang van de parking is het nog een heel eind. Daar was de klap enorm.”

“De wagen ging over het fiets- en voetpad en reed te pletter tegen het huis links van de ingang van de supermarkt", zegt een andere getuige. “De wagen ging over het fiets- en voetpad en reed te pletter tegen het huis links van de ingang van de supermarkt. Tijdens die crash werden een moeder en twee kinderen weggemaaid. Door de klap was de auto op zijn kant komen te staan. Omstaanders duwden de wagen terug op zijn vier wielen waarop ik minstens twee inzittenden zag uitstappen en heb zien vluchten."