Iedereen maakt zich grote zorgen om 17-jarige dochter van Belgisch gezin dat in Spanje betrokken raakte bij dodelijk ongeval: “Zo is het nu met haar gesteld”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Een 62-jarige man uit Sint-Niklaas kwam zaterdagavond om het leven bij een verkeersongeval in het Spaanse Almendralejo. Mohamed Ahidar was met zijn vrouw en vier kinderen op terugweg naar ons land toen het ongeval gebeurde.

De familie Ahidar had net een leuke vakantie achter de rug in Marokko. Ze waren terug op weg naar ons land, maar op de A66 in Almendralejo, in het zuiden van Spanje, liep het helemaal fout.

"Volgens de lokale politie werd hun wagen onbestuurbaar door een klapband", vertelt Ali Sahli, gemeenteraadslid voor CD&V en bevriend met de getroffen familie in Het Laatste Nieuws. "De wagen is beginnen te slingeren en daarna over de kop gegaan naast de weg." Voor de vader van vijf kinderen - hun oudste zoon was in België gebleven - kon geen hulp meer baten. "Mijn kameraad Mohammed is ter plaatse overleden.”

De grootste zorg gaat nu uit naar de 17-jarige dochter van het gezin. “Ze is overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis  in Tierra de Barros overgebracht”, gaat Ali verder. “Daar is ze gisteren wel ontwaakt uit haar coma, maar haar toestand zou nog altijd kritiek zijn. Iedereen hoopt dat er zo snel mogelijk goed nieuws komt over haar."

Tags spanje