Babysitter mishandelt tweeling van vijf maanden oud: Eén van hen overleeft het niet

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Het ziet er niet goed voor Kjell C. De 40-jarige man uit Herselt heeft de dood van een vijf maanden oude baby op zijn geweten.

De ouders van de tweeling hadden de kinderen op 27 april 2016 naar Kjell C. en Ylva K. gebracht, die toen nog in Turnhout woonden. De bedoeling was dat ze een weekje op de kinderen gingen passen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Maar op 2 mei belde Kjell naar de hulpdiensten. Baby Lielly had een hartstilstand gekregen en ademde niet meer. Ze werd ter plaatse gereanimeerd en met haar zusje naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis stelde men vast dat de baby een bloeding had tussen het schedeldak en de hersenen. Ze had ook nog eens een bloeduitstorting aan de ogen.

DOODSOORZAAK
Volgens de wetsdokter kunnen dergelijke verwondingen alleen maar te wijten zijn door een impact op het hoofd of door hard te schudden met de baby. Lielly overleed een maand later. Haar zusje overleefde het wel.

De advocaat van Kjell C. wil dat zijn cliënt wordt vrijgesproken want volgens hem kan niet aangetoond worden dat de man die verwondingen heeft toegebracht aan de baby. Het openbaar ministerie vorderde voor de man een gevangenisstraf van 10 jaar. De rechter doet op 8 november een uitspraak.