Wees extra voorzichtig! Colruyt roept garnaalkroketten van 'Everyday' terug

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Colruyt roept iedereen op extra uit te kijken met de garnaalkroketten van het huismerk ‘Everyday. Sommige mensen lopen gevaar als ze die opeten.

Bij een controle bij een leverancier werd de aanwezigheid van schaaldieren vastgesteld in de diepvries kaaskroketten in verpakkingen van 600 gram. Omdat dat niet op het etiket vermeld wordt, besliste Colruyt in samenspraak met het federaal voedselagentschap (FAVV) om het product uit de handel te nemen. Het Nieuwsblad schrijft dat dit gebeurde in alle Colruyt-winkels in België en Luxemburg en voor de dienst Collect&Go.

Bij Colruyt doen ze een oproep. De supermarkt raadt consumenten die allergisch of intolerant zijn voor schaaldieren (garnalen), aan om het product niet te eten. Het product zal in de winkel ook terugbetaald worden. De kaaskroketten hebben een uiterste consumptiedatum tot 9 augustus 2020.

Wie allergische reacties vertoont na het eten van dit product, raadpleegt best een dokter. Voor consumenten die niet allergisch of intolerant zijn, is er geen risico.