VTM

Bart Kaëll: "Ik wist dat er iets mij aan de hand was, maar ik wist niet wat"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart Kaëll is al drie jaar lang getrouwd met Luc Appermont. De zanger voelde al snel dat hij aangetrokken was tot mannen.

"Ik werd vroeger verliefd op meisjes. Dat is eigenlijk nog van voor de pubertijd. Er kwamen meisjes thuis. Ik merkte toen al dat ik liever jongens had. Maar ik dacht dat het van voorbijgaande aard. Ik wist niet wat het was", vertelt Bart bij Radio 2.

"Ik kon wel plezier maken met meisjes maar van het moment dat het over intimiteit ging, haakte ik af. Ofwel ben je homo ofwel hetro. Ik vind dat in hokjes denken. Je gaat mij niet vertellen dat er niets tussenin is. Ik geloof ook dat er mensen zijn die zowel jongens als op meisje kunnen vallen."

“In het begin durfde ik het niet tegen mijn ouders te vertellen. Ik ging met hen mee op café en maakte mij dan heel hard op. Dan moeten ze toch wel iets vermoed hebben”, bedenkt Bart zich. “Op mijn zeventiende vroeg mijn moeder of ik homo was, ik heb toen gezegd dat dit niet zo was. Maar al snel begreep ze dat het belangrijkste was dat ik gelukkig was.”